Staňte se našimi fanoušky na:

Vdolky malé,velké s povidly

Autor receptu: oj (25 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
116× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z teplého mléka,cukru a droždí připravíme kvásek a zaděláme klasické kynuté těsto na koláče.Po vykynutí z těsta oddělujeme malé nebo velké kusy,vytvarujeme vdolek,položíme na plech vyložený papírem na pečení,každý po obvodu potřeme rozšlehaný žloutkem,na střed natřeme švestková povidla-dle potřeby povidla rozředíme teplou vodou a posypeme drobenkou připravenou z másla,mouky a cukru.Necháme ještě chvíli kynout a pak upečeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Pavluška |8. června 2014
Přidala bych i foto ale plnit daná kriteria pro VIP nemám zájem Odpovědět
Pavluška |8. června 2014
Mně na dobré vdolky postačí 12,5dkg to je polovina másla, nebo hery a dva žloutky, ( bílky upotřebím ve formě sněhu do tvarohové náplně) Odpovědět
Babetta |16. května 2014
Do těsta asi jedno vejce, ale 250g tuku na pečení?????????? Odpovědět
iva.hlouskova |19. dubna 2014
ukládám Odpovědět
kulajda |10. dubna 2014
musám zkusit Odpovědět
jana.h |8. dubna 2014
vyzkouším Odpovědět
*y555 |2. dubna 2014
musím zkusit Odpovědět
Vaření s Petrem|26. února 2016
Určitě to bude lahoda. Odpovědět
Vaření s Petrem|26. února 2016
Určitě to bude lahoda. Odpovědět
Vaření s Petrem|26. února 2016
Určitě to bude lahoda. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!