UZENÉ Maso nakrájíme na stejné plátky a dáme ho do hrnce se studenou vodou a uvaříme doměkka. Pak maso vyndáme, necháme okapat a lehce osolíme. Plátky masa pak obalíme v trojobalu (mouka-vejce-strouhanka) a osmažíme na oleji z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na papírový ubrousek, ten odsaje přebytečný tuk. Vhodná příloha jsou vařené brambory posypané petrželkou a zelný salát. Plátky uzeného masa můžeme před obalením potřít česnekem, případně hořčicí. SALÁT 1 kg bílého zelí, 2 mrkve, 1 velká cibule, 2 lžíce majonézy, 1 bylinkový dressing, voda podle potřeby Zelí nakrouháme nadrobno, lehce osolíme, uhněteme rukama a odstavíme. Nastrouháme mrkev, nadrobno nakrájíme cibuli, dressing smícháme s vodou a přidáme majonézu. Nakonec všechno důkladně promícháme.