Staňte se našimi fanoušky na:

Večeře 36 - Pečený bůček s chlebem

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Bůček opláchneme a osušíme, cibuli pokrájíme nadrobno, polovinu česneku utřeme se solí, zbytek pokrájíme na plátky.. Kůži na bůčku nakrájíme nožem do čtverečků a do kůže a masa pak vetřeme česnek se solí. Maso dáme do pekáče kůží dolů, posypeme pokrájenou cibulí, kmínem a podlijeme trochou vody. Zakryté pečeme na 160°C, během pečení bůček podléváme a přeléváme výpekem, obracíme. Ke konci pečení bůček otočíme kůží nahoru, odkryjeme a dopečeme, aby měl křupavou kůrčičku. Do bůčku vtíráme jen sůl promíchanou s trochou papriky a během dopékání podléváme pivem. DOMÁCÍ CHLÉB 250 ml vlažného mléka, 150 g kysané smetany, 3 lžíce oleje, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 lžička sušeného česneku, 1 lžička anýzu, 300 g hladké mouky, 200 g celozrnné žitné mouky, 1 kostka droždí/42g, 2 lžičky slunečnicových semínek, octová voda na potírání chleba Všechno kromě koření uhněteme. Jak je těsto “hladké“ vpravíme do něj i koření, necháme cca hodinu kynout. Nakynuté dáme na vál a vytvarujeme, položíme ho do keramické nádoby, vytřené olejem nebo na pečicí papír a necháme další hodinu kynout. Pak ho potřeme octovou vodou a pečeme cca 50 minut. Během pečení ho ještě aspoň 3x potřeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |13. srpna 2016
1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!