Staňte se našimi fanoušky na:

Večeře 52 sv. - Kapr s omáčkou

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vykuchaného a od šupin očištěného kapra bez hlavy podélně rozpůlíme a naporcujeme. Porce vaříme asi 5 minut v osolené vodě s citronovou šťávou a jednou cibulí. Povařenou rybu vyndáme a necháme trochu zchladnout, pak stáhneme kůži. Druhou cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zpěnit na másle, zaprášíme moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Tu zalijeme vývarem, rozšleháme metličkou a vaříme asi 15 minut. Nakonec omáčku zjemníme smetanou, dochutíme sterilovaným křenem a osolíme. Rajče zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky, ty s nasekaným koprem přimícháme do omáčky a opepříme. Povařené porce kapra lehce osolíme a opečeme v pánvi na zbytku másla z obou stran dozlatova. Opečeného kapra dáme na talíře a přelijeme omáčkou. Nejlépe se k rybě hodí vařené brambory posypané nasekanou petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!