ČERVENÝ - Rajčatovo-cibulový Oloupanou cibuli nastrouhejte na struhadle na jemná kolečka, překrájejte je na nudličky. Z rajčat vykrojte tvrdou část (tu co drží stonek), rozkrájejte je na asi 1 cm plátky. Zálivku připravte z ledové vody, moučkového cukru, pepře a octa. Poměr si určí každý podle své chuti. ZELENÝ - Cuketovo-fazolkový Z cukety odřízněte konce a nakrájejte ji na tlusté plátky a pak ještě na proužky. Lusky nakrájejte na asi 3cm kousky, uvařte je v osolené vodě do poloměkka a prudce ochlaďte ve vodě s ledem. Nasekejte polovinu ořechů na drobné kousíčky a druhou polovinu na větší kousky. Dresink smíchejte se zeleninou a nadrobno nasekanými ořechy a odstavte na 10 minut. Salát přendejte do salátové mísy, posypejte většími ořechy a ozdobte petrželkou.