Staňte se našimi fanoušky na:

Večeře 68 sv. - Nadívaná krůta se salátem

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky a zlehka opečeme na másle, vmícháme petrželku, sůl, pepř a necháme vychladnout. Veku nakrájíme na kostičky, usušíme v teplé troubě a nasypeme do mísy, přidáme slaninu s cibulí, dýňová semínka, žloutky, mléko a nakonec sníh z bílků. Krůtu položíme na mřížku ve velkém pekáči. Zevnitř i zvenku ji potřeme solí a naplníme nádivkou. Nohy svážeme a kůži potřeme máslem, zakryjeme alobalem. Pečeme asi 2 hodiny na 220°C, během pečení podléváme vodou. Pak teplotu snížíme na 180°C, alobal odstraníme a krůtu dopékáme ještě asi hodinu dozlatova. Upečenou krůtu vyndáme a udržujeme v teple. Výpek slijeme do kastrůlku a vyrestujeme na tuk. Zaprášíme moukou, rozředíme vodou, asi 15 minut vaříme a pak přecedíme. Šťávu podáváme ke krůtě a jako přílohu zvolíme bramborový salát. SALÁT 10 brambor, 2 svazky cibulky s natí, 1/4 lžičky mletého pepře, 6 lžic majolky Brambory uvaříme ve slupce a ještě horké oloupeme a nakrájíme. Přidáme nakrájenou cibulku i s natí, osolíme a opepříme a nakonec vmícháme majolku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!