Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky a zlehka opečeme na másle, vmícháme petrželku, sůl, pepř a necháme vychladnout. Veku nakrájíme na kostičky, usušíme v teplé troubě a nasypeme do mísy, přidáme slaninu s cibulí, dýňová semínka, žloutky, mléko a nakonec sníh z bílků. Krůtu položíme na mřížku ve velkém pekáči. Zevnitř i zvenku ji potřeme solí a naplníme nádivkou. Nohy svážeme a kůži potřeme máslem, zakryjeme alobalem. Pečeme asi 2 hodiny na 220°C, během pečení podléváme vodou. Pak teplotu snížíme na 180°C, alobal odstraníme a krůtu dopékáme ještě asi hodinu dozlatova. Upečenou krůtu vyndáme a udržujeme v teple. Výpek slijeme do kastrůlku a vyrestujeme na tuk. Zaprášíme moukou, rozředíme vodou, asi 15 minut vaříme a pak přecedíme. Šťávu podáváme ke krůtě a jako přílohu zvolíme bramborový salát. SALÁT 10 brambor, 2 svazky cibulky s natí, 1/4 lžičky mletého pepře, 6 lžic majolky Brambory uvaříme ve slupce a ještě horké oloupeme a nakrájíme. Přidáme nakrájenou cibulku i s natí, osolíme a opepříme a nakonec vmícháme majolku.