PESTRÝ SALÁT 450g mraženého hrášku, 1 velký ledový salát, svazek jarní cibulky, 350g čedaru, 250g majonézy, 250g nízkotučného jogurtu, špetka cayenského pepře, sůl, pepř, 400g prorostlé slaniny Salát nakrájíme na tenké nudličky, cibuly na kolečka, sýr (bez kůrky) na silnější nudličky. Ve velké míse rozmícháme majonézu, nízkotučný jogurt, cayenský pepř, sůl a pepř, promícháme se salátem a cibulí. Navrch rozložíme rozmražený hrášek a sýr, přikryté marinujeme asi hodinu. V teflonové pánvi dokřupava rozškvaříme plátky slaniny a dáme okapat na papírovou utěrku a salát obložíme. PIKANTNÍ PIROŽKY 200g hladké mouky, sůl, 2 lžičky instant. droždí, 30g měkkého másla, 6 lžic vlažného mléka, voda, 1 cibule, 1 mrkev, 1/2 zelené papriky, 200g najemno umletého vepřového masa, 1 žloutek, mletá paprika, pepř, 2 lžíce kondenzovaného mléka, 2 lžíce sezamu Smícháme mouku, 1/2 lžičky soli a droždí, přidáme máslo, mléko a asi 75 ml vlažné vody. Zaděláme hladké těsto, přikryté necháme asi 1/2 hodiny vykynout na teplém místě. Cibuli, mrkev a papriku nakrájíme na kostičky, do mletého masa zapracujeme žloutek a zeleninu, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Z těsta vyválíme tenký plát a vykrojíme asi 20 koláčků. Na polovinu z nich rozdělíme mleté maso a přikryjeme druhou polovinou koláčků s vypíchnutými otvory. Okraje přitiskneme a pirožky potřeme kondenzovaným mlékem, posypeme sezamem a pečeme asi 20 minut při 200°C na plechu s pečícím papírem.