SALÁT Z BÍLÝCH FAZOLÍ 1 hlávka salátu, 6 ředkviček, 1 paprika, konzerva bílých fazolí, 2 jarní cibulky, 1 dl oleje, lžíce pivních kvasnic, 3 lžičky soli, 2 lžičky citronové šťávy Zeleninu nakrájíme, z fazolí slijeme lák a přidáme je do mísy k zelenině. Na zálivku smícháme olej s pivními kvasnicemi, citronovou šťávou a osolíme. Asi tak 5-10 minut před tím než budeme salát jíst nalijeme na salát. SALÁT ZE ZELENÝCH FAZOLEK Dáme vařit asi 1,5 l vody. Mrkev nakrájíme na dlouhé plátky, pokrájíme i fazolky a cibuli. Smícháme jogurt s paprikou, jogurtovým dressingem a sardelovou pastou, dáme na 10 minut odležet. Vroucí vodu ochutíme a přidáme fazole a mrkev, povaříme 1 minutu, pak přecedíme a propláchneme ve studené vodě, pak přidáme cibuli a vmícháme dressing. K salátu si dáme slané sušenky.