Omyté brambory ve slupce dáme do osolené vroucí vody a povaříme asi 10 minut (podle velikosti brambor) skoro doměkka. Mrkev povaříme v horké vodě se špetkou soli a cukru, tak aby změkla, ale zůstala pevná a křupavá. Brambory i mrkev necháme vychladnout, brambory překrojíme na poloviny a mrkev nakrájíme šikmo na 4 stejné kousky. Z fenyklu seřízneme vějířovité listy a bulvu nakrájíme na silnější plátky, rajčata omyjeme a osušíme. Připravenou zeleninu dáme do mísy a promícháme s olejem ochuceným prolisovaným česnekem. Rozpálíme gril a zeleninu střídavě napichujeme na jehly. Grilujeme po obou stranách, dokud zelenina nezměkne. Horké špízy osolíme, okořeníme drceným pepřem, zakapeme zbylým ochuceným olejem a podáváme posypané praženými piniemi a posekanými bylinkami (rozmarýn, tymián, oregano, šalvěj). Jíme s celozrnnou bagetkou.