Staňte se našimi fanoušky na:

Večeře 74 - Zeleninový špíz na grilu

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Omyté brambory ve slupce dáme do osolené vroucí vody a povaříme asi 10 minut (podle velikosti brambor) skoro doměkka. Mrkev povaříme v horké vodě se špetkou soli a cukru, tak aby změkla, ale zůstala pevná a křupavá. Brambory i mrkev necháme vychladnout, brambory překrojíme na poloviny a mrkev nakrájíme šikmo na 4 stejné kousky. Z fenyklu seřízneme vějířovité listy a bulvu nakrájíme na silnější plátky, rajčata omyjeme a osušíme. Připravenou zeleninu dáme do mísy a promícháme s olejem ochuceným prolisovaným česnekem. Rozpálíme gril a zeleninu střídavě napichujeme na jehly. Grilujeme po obou stranách, dokud zelenina nezměkne. Horké špízy osolíme, okořeníme drceným pepřem, zakapeme zbylým ochuceným olejem a podáváme posypané praženými piniemi a posekanými bylinkami (rozmarýn, tymián, oregano, šalvěj). Jíme s celozrnnou bagetkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!