CITRÓNOVÁ 800ml vody, 100ml citronové šťávy, 30g sekané petrželky, stroužek česneku, po lžičce černého pepře, cukru a soli Vodu přivedeme k varu, vsypeme do ní čerstvě umletý pepř, prolisovaný česnek, cukr a sůl. Promícháme, přidáme usekanou petrželku a asi 5 minut povaříme, přilijeme citronovou šťávu a odstavíme Necháme asi hodinu rozležet, pak ji přecedíme. Můžeme jíst jak teplou, tak studenou a dáme si k ní tmavý sójový rohlík. FRANKFURTSKÁ 1 cibule, 3 str. česneku, 100g párků, 5 brambor, lžíce sladké papriky, lžíce sádla, 2 lžíce hl.mouky Cibuli, česnek a brambory nakrájíme. Na sádle zpěníme cibuli, zasypeme moukou a paprikou, uděláme jíšku, kterou naředíme vodou. Přidáme brambory, česnek, sůl, pepř a vaříme, dokud nejsou brambory skoro měkké. Pak přidáme nakrájený párek a dovaříme. Jíme se sójovým rohlíkem.