Staňte se našimi fanoušky na:

Večeře za babku od Strýce Hanuše

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

RIZOTO (asi 2 porce) 200g rýže, 150g mražené zeleninové směsi s kukuřicí, asi 300g zbylého masa od oběda, olej, sůl, mletý černý pepř, vegeta Uvaříme rýži v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat. Maso nakrájíme a osmahneme ve vyšším hrnci na oleji, přisypeme zeleninovou směs a krátce orestujeme, přidáme rýži a lehce promícháme. Dochutíme vegetou, solí a pepřem. Nakonec můžeme ozdobit bylinkami. KNEDLÍKY S VEJCI (asi 2 porce) 400g houskových knedlíků od oběda, 4 vejce, 1 paprika, 1/2 cibule, sůl, ml. pepř, 100g uzeniny, olej Knedlíky i cibuli nakrájíme a v hlubší pánvi necháme cibuli zesklovatět. Nakrájíme uzeninu a papriky, přisypeme k cibulce a krátce opečeme, nakonec přidáme knedlíky a krátce orestujeme. Vejce rozšleháme a nalijeme do pánve na knedlíky, osolíme a opepříme a za stálého míchání 2-3 minuty opékáme. Nakonec můžeme ozdobit hlávkovým salátem a bylinkami. ŽEMLOVKA (asi 3-4 porce) 300g včerejších rohlíků, 1/2kg tvarohu, 150g krystalového cukru, 400ml mléka, 1 celé vejce, 2 žloutky, 2 bílky, 80g rozinek, 1/2kg padaných jablek, skořice, moučkový cukr, dýňový kompot a meduňka na ozdobu, tuk do zapékací mísy Nakrájíme na plátky rohlíky, tvaroh rozmícháme s cukrem, asi polovinou mléka, rozinkami a žloutky. Jablka bez jádřinců nakrájíme na plátky, z bílků ušleháme tuhý sníh. Plátky rohlíků namočíme do 100ml mléka, částečně je vymačkáme a cca polovinu rozložíme po celém dnu do vymazané zapékací mísy. Posypeme skořicí a poklademe asi 2/3 nakrájených jablek. Na ně dáme vrstvu ochuceného tvarohu a navrch ještě zbylé rohlíky prokládané zbylými jablky. Celé vejce rozšleháme se zbytkem mléka a žemlovku směsí přelijeme. Pečeme asi 20 minut při nízké teplotě. Pak žemlovku vyndáme, potřeme sněhem a dáme ještě cca na 5 minut zapéct. Žemlovku posypeme moučkovým cukrem a mletou skořicí. Nakonec ozdobíme meduňkou a dýňovým kompotem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

najkuchtickalenka |21. dubna 2016
ukladam do oblubenych :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!