Staňte se našimi fanoušky na:

Vegetariánský boršč

Autor receptu: Penelope (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Veganské
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Červenou řepu, mrkev a celer pokrájíme nadrobno a pórek nakrájíme na kroužky. Zeleninu zalijeme vodou, přidáme kostku zeleninového bujónu (nejlépe bio) a vaříme 20 minut. Mezitím si nakrájíme cibuli na kostičky, zelí na proužky, brambory na čtvrtky a společně s bobkovým listem, hřebíčky, pepřem a kmínem je přidáme k ostatní vařené zelenině a povaříme ještě na ½ hodiny. Jako poslední přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata a necháme je ještě na 10 minut povařit do polévky. Nakonec do polévky propasírujeme česnek a dochutíme jí solí a citrónovou šťávou. Kdo chce, může polévku zahustit zakysanou/sójovou smetanou a před podáváním posypat petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hana S |20. května 2014
dobré Odpovědět
Hana S |20. května 2014
asi Odpovědět
Hana S |20. května 2014
proč ne Odpovědět
Hana S |20. května 2014
boršč Odpovědět
Hana S |20. května 2014
vegetariánský Odpovědět
kulajda |25. listopadu 2013
vyzkouším Odpovědět
bmiska88|26. listopadu 2013
skvělé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!