Kuskus přesypte do mísy, zalijte vroucím vývarem, přiklopte a nechte pět minut stát. Pak jej promíchejte vidličkou. Mezitím rozpalte jednu lžíci oleje ve velké pánvi. Přidejte najemno nasekanou cibuli, česnek a chilli papričku a za stálého míchání opékejte pět minut. Přimíchejte kmín a pepř a opékejte jednu, dvě minuty dokřupava. Fazole dejte do velké mísy, pořádne je rozmačkejte (vidličkou nebo štouchadlem na brambory) a pak k nim přidejte cibulovou směs, kuskus, nasekaný koriandr, nastrouhanou kůru z citronu a vejce. Promíchejte a dobře osolte. Ze směsi udělejte čtyři karbanátky a dejte je na chvíli do lednice. Troubu předehřejte na 180°C. Zbylý olej rozpalte v pánvi a pak na něm dvě minuty zkaždé strany osmažte burgry. Potom je šest až osm minut dopečte v troubě. Housky podélně překrojte, na spodní díly dejte salát a kečup, navrch burgery a plátky okurky.