Ocet s bylinkami a pepřem svaříme na poloviční oběm . Přecedíme a dáme stranou. Ve vodní lázni ušleháme 3 žloutky ze 2 lžícemi octa , do zhoustnutí . Výsledek má být lehká nadýchaná pěna který stého z metly . Vmícháme malou naběračku rozpuštěného másla a zašleháme , směs by měla připomínat majonezu , nakonec omáčku dochutíme solí , pepřem a citronovou štávou . Dáme si vařit 2 litry vody do které přidáme lžíci octa , ve vodě uděláme vír a rozklepneme vajíčko a necháme vařit 2-3 minuty tak aby byl žloutek tekutý ( tz. ztracené vejce ) Rozkrojíme žemle na 4 kusy , každou znich osmahneme na pánvi. Na každou žemli dáme kus osmažené šunky , ztracené vejce a polijeme omáčkou , nakonec vše posypeme pažitkou .