Skotská vejce Masové kuličky s překvapením připravíte snadno. Potřebujete čtyři vejce natvrdo a 300 g mletého masa ochuceného jako na sekanou nebo masové kuličky. Vejce oloupejte, masovou směs rozdělte na čtyři díly. Do každého zabalte jedno vejce. Koule obalte jako řízky – nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Opečte je na nízké vrstvě oleje dokřupava, aby bylo maso dokonale propečené. Vajíčkový salát 5 vajec uvařených natvrdo nasekejte nadrobno a smíchejte se 3 lžícemi majonézy a 1 nadrobno nakrájenou jarní cibulkou. Dochuťte lžičkou bílého vinného octa a nasekanou pažitkou. Podle chuti přidejte mořskou sůl a čerstvě mletý pepř. Vajíčkový salát chutná nejlépe na opečených plátcích žitného chleba. Zapékaná vejce Rychlá večeře ‚co dům dal‘ vypadá následovně: připravte si 4 natvrdo uvařená vejce. Uvařte 2 velké brambory a zchladlé nakrájejte na plátky. Vyložte jimi zapékací mísu, na ně rozložte vejce nakrájená na plátky. Osolte, opepřete. Zvlášť prošlehejte 6 lžic plnotučného mléka, 6 lžic zakysané smetany a 1 lžíci hladké mouky. Máte-li, přidejte do směsi nadrobno nasekanou pažitku, kopřivy nebo jiné jarní bylinky. Směsí zalijte obsah zapékací nádoby, posypte sýrem a zapékejte 25 minut při 180 °C. Vajíčkové sendviče s řeřichou Efektní pohoštění pro velikonoční hosty připravíte snadno. 8 vajec uvařte natvrdo, vychladlá oloupejte a nakrájejte nahrubo. Promíchejte se 2 lžícemi majonézy a 200 g žervé nebo jemného tvarohu. Pomazánku dochuťte 1 lžičkou dijonské hořčice, mořskou solí a nasekanou řeřichou. Pomazánku podávejte v plátcích bílého toustového chleba jako sendviče.