Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme z potřené strany slaninu a 1 celé vejce. Plátky pevně obalíme přes vejce se slaninou a ovážeme provázkem. Závitky ze všech stran zprudka pečeme na rozpáleném oleji 8 minut, pak maso podlijeme 1 dl horkého vývaru a pod poklicí dusíme na mírném ohni doměkka asi 90 minut. Podle potřeby podléváme. Závitky vyndáme, sundáme provázky a maso uchováme v teple. Vydušenou šťávu dolijeme zbytkem vývaru, provaříme a vmícháme solamyl prošlehaný s trochou vody. Šťávu dochutíme solí a pepřem, cibulky a okurky nakrájíme nadrobno. Maso prohřejeme krátce v horké šťávě, rozdělíme na talíře a vrch posypeme nakrájenými cibiúlkami a okurkami.