Staňte se našimi fanoušky na:

Vejce v hovězím závitku - dia 67g sacharidů

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 2 cibulka jarní
  • sladkokyselá, 2 okurka
  • mletý pepř
  • natvrdo, 4 vejce
  • trocha studené voda
  • 1 lžička solamyl
  • 200 g anglická slanina
  • 4 plátky zadního, 600 g hovězí
  • hrubozrnná, 2 lžíce hořčice
  • 2 lžíce olej
  • 3,5 dl vývar

Pracovní postup:

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme z potřené strany slaninu a 1 celé vejce. Plátky pevně obalíme přes vejce se slaninou a ovážeme provázkem. Závitky ze všech stran zprudka pečeme na rozpáleném oleji 8 minut, pak maso podlijeme 1 dl horkého vývaru a pod poklicí dusíme na mírném ohni doměkka asi 90 minut. Podle potřeby podléváme. Závitky vyndáme, sundáme provázky a maso uchováme v teple. Vydušenou šťávu dolijeme zbytkem vývaru, provaříme a vmícháme solamyl prošlehaný s trochou vody. Šťávu dochutíme solí a pepřem, cibulky a okurky nakrájíme nadrobno. Maso prohřejeme krátce v horké šťávě, rozdělíme na talíře a vrch posypeme nakrájenými cibiúlkami a okurkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

martinnatr |5. července 2013
uložím Odpovědět
sussan |5. července 2013
Nádhera! :) Odpovědět
zdenka.r |5. července 2013
super Odpovědět
Maja.Zadrapova |5. července 2013
vyzkouším :) Odpovědět
Hrabča |5. července 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!