Staňte se našimi fanoušky na:

Vejce zdobená ochuceným máslem

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • ochucovadla
  • vejce natvrdo
  • 10 dkg másla

Pracovní postup:

  1. Základní suroviny: natvrdo uvařená vejce, másla s různou příchutí dle níže uvedených receptů. Vejce podélně rozřízneme a nazdobíme ochuceným máslem, které nastříkáme cukrářskou zdobičkou. Navrch ozdobíme podle druhu másla.
  2. - lososové 5 dkg uzeného lososa v oleji , 15 dkg másla 1-1,5 dl citronové šťávy Lososa jemně umeleme nebo rozmixujeme. Máslo ušleháme a postupně do něj zašleháváme rozemletého lososa a citronovou šťávu. Zdobíme kopičkou rozemletého lososem a navrch dáme olivu.
  3. - sardelové 16 dkg másla, 4 dkg sardelové pasty Máslo ušleháme se sardelovou pastou. Zdobíme například kouskem citronu. - hořčicové 6 dkg másla, 4 dkg hořčice Máslo ušleháme do pěny a postupně zašleháváme kvalitní hořčici. Zdobíme červenou kapií.
  4. - rockforové 10 dkg másla, 5 dkg sýra Niva Do vyšlehaného másle postupně zašleháme jemně nastrouhaný sýr Niva. Zdobíme sekanou cibulkou.
  5. - kaviárové 10 dkg másla, 5 dkg kaviáru, citronová šťáva Máslo ušleháme do pěny, Zašleháme několik kapek citronové šťávy a zlehka přimícháme kaviár. Zdobíme kaviárem a kouskem citronu. - bylinkové 10 dkg másla, 4 dkg nasekané natě petržele (pažitky, estragonu, řeřichy atd.) Do vyšlehaného másla vmícháme jemně nasekanou nať. Zdobíme kouskem natě.
  6. - křenové 10 dkg másla, 4 dkg strouhaného křenu Do vyšlehaného másla zašleháme strouhaný křen. Zdobíme dle vlastního výběru (proužky klobásy a pod.) - krevetové 15 dkg másla, 5 dkg konzervovaných krevet (krabů, humrů), citronová šťáva Do vyšlehaného másla vmícháme rozmixované krevety a několik kapek citronové šťávy. Zdobíme několika celými krevetami.
  7. Pomazánková plněná vejce 4 vejce, 100 g másla, 50 g eidamu, 1 lžíce hořčice, 1 cibulka, sůl, pepř a petrželka. Vejce uvařená natvrdo podélně rozřízněte, vyndejte žloutky a utřete je s máslem. Vmíchejte na kostičky nakrájený sýr, jemně nakrájenou cibulku, hořčici, sůl a pepř. Pak směs navrstvěte do bílků a ozdobte petrželkou.
  8. Vejce s křenem 8 vajec, 20 dkg másla, 20 dkg křenu Uvařená vejce oloupeme, rozpůlíme a položíme na talíř. Posypeme nastrouhaným křenem a polijeme horkým máslem. Podáváme s pečivem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hana S |31. července 2014
supr :-))) Odpovědět
Alma |18. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Martina |25. března 2013
moc pěkné Odpovědět
Janka D. |25. března 2013
nádherné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!