Základní suroviny: natvrdo uvařená vejce, másla s různou příchutí dle níže uvedených receptů. Vejce podélně rozřízneme a nazdobíme ochuceným máslem, které nastříkáme cukrářskou zdobičkou. Navrch ozdobíme podle druhu másla.
- lososové 5 dkg uzeného lososa v oleji , 15 dkg másla 1-1,5 dl citronové šťávy Lososa jemně umeleme nebo rozmixujeme. Máslo ušleháme a postupně do něj zašleháváme rozemletého lososa a citronovou šťávu. Zdobíme kopičkou rozemletého lososem a navrch dáme olivu.
- sardelové 16 dkg másla, 4 dkg sardelové pasty Máslo ušleháme se sardelovou pastou. Zdobíme například kouskem citronu. - hořčicové 6 dkg másla, 4 dkg hořčice Máslo ušleháme do pěny a postupně zašleháváme kvalitní hořčici. Zdobíme červenou kapií.
- křenové 10 dkg másla, 4 dkg strouhaného křenu Do vyšlehaného másla zašleháme strouhaný křen. Zdobíme dle vlastního výběru (proužky klobásy a pod.) - krevetové 15 dkg másla, 5 dkg konzervovaných krevet (krabů, humrů), citronová šťáva Do vyšlehaného másla vmícháme rozmixované krevety a několik kapek citronové šťávy. Zdobíme několika celými krevetami.
Pomazánková plněná vejce 4 vejce, 100 g másla, 50 g eidamu, 1 lžíce hořčice, 1 cibulka, sůl, pepř a petrželka. Vejce uvařená natvrdo podélně rozřízněte, vyndejte žloutky a utřete je s máslem. Vmíchejte na kostičky nakrájený sýr, jemně nakrájenou cibulku, hořčici, sůl a pepř. Pak směs navrstvěte do bílků a ozdobte petrželkou.
Vejce s křenem 8 vajec, 20 dkg másla, 20 dkg křenu Uvařená vejce oloupeme, rozpůlíme a položíme na talíř. Posypeme nastrouhaným křenem a polijeme horkým máslem. Podáváme s pečivem.