Staňte se našimi fanoušky na:

Velikonoční beránci z Chocně

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

S KANDOVANÝM OVOCEM A CUKROVOU POLEVOU 500 g hladké mouky, 300 g cukru krupice, 250 g kandované ovoce, 3 dl vlažného mléka, 125 g mletých lískových oříšků, 2 vejce, 1 sáček kypřícího prášku, tuk a mouka na formu V míse utřeme cukr a vejce, přidáme mouku s kypřícím práškem, nadrobno nasekané kandované ovoce, mleté oříšky a mléko, zaděláme husté těsto. Nalijeme je do vymazané a vysypané formy na beránka a pečeme asi 30 minut na 180°C. Hotového beránka necháme vychladnout, polijeme cukrovou polevou a dozdobíme jak chceme. Poleva: 200 g moučkového cukru, 2 bílky, 1 lžíce citronové šťávy, horká voda podle potřeby Bílky, cukr a šťávu smícháme dohromady a třeme tak dlouho, až poleva zhoustne. Podle potřeby přidáme vodu. Polevu je nutno ihned spotřebovat. MRKVOVÝ S ČOKOPOLEVOU A MARCIPÁNOVÝMI MRKVIČKAMI 500 g strouhané mrkve, 4 vejce, 250 g mletých lískových oříšků, 250 g polohrubé mouky, 200 g čokolády na vaření, 100 g cukru krupice, 1 sáček kypřícího prášku, 1/2 lžičky mleté skořice, tuk a mouka na formu Ze 4 bílků a krupicového cukru vyšleháme pevný sníh, do kterého zlehka vmícháme prosátou mouku s práškem, žloutky, strouhanou mrkev, lískové oříšky a mletou skořici. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na beránka, pečeme 30-40 minut na 160°C. Čokoládu rozlámeme na menší kousky a pomalu rozpustíme ve vodní lázni. Upečeného vychladlého beránka polijeme čokoládou a necháme ztuhnout. MRKVIČKY: Marcipánovou hmotu prohněteme s moučkovým cukrem a větší část obarvíme malým množstvím potravinářské barvy na "mrkvový" odstín. Uděláme váleček a nakrájíme ho na kousky, ze kterých vymodelujeme malé mrkvičky. Nožem naznačíme rýhy. Zbytek marcipánu obarvíme zelenou potravinářskou barvou, uděláme z něj podlouhlé lístky a přiděláme na mrkvičky. Nať můžeme udělat také z nesolených pistáciových oříšků (oloupeme, podélně rozkrojíme na čtvrtiny a zapícháme do mrkviček. PIŠKOTOVÝ 4 vejce, 2 žloutky, 140 g krupicového cukru, 130 g hladké mouky, 50 g hrubé mouky, 30 g oleje, 1 sáček vanilkového cukru, 15 g vanilkového pudinkového prášku, tuk a mouka na formu, moučkový cukr na posypání Celá vejce a žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny. Opatrně vmícháme hladkou a hrubou mouku s pudinkovým práškem. Nakonec přilijeme olej, přidáme vanilkový cukr a vypracujeme těsto. Nalijeme do vymazané a vysypané formy na beránka a pečeme asi 30 minut na 180°C. Vychladlého upečeného beránka pocukrujeme a ozdobíme mašlí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!