2 vejce a 4 žloutky vyšleháme s 2/3 cukru. Z bílků,špetky soli a několika kapek citrónové šťávy ušleháme tuhý sníh. Postupně do něj zapracujeme zbylý cukr a šleháme, dokud sníh není lesklý a netvoří špičky. Mouku prosejeme s prdopeč a 1/3 mouky promícháme s mákem. Do každé mouky nalijeme polovinu vaječné směsi, přidáme polovinu sněhu a zlehka promícháme. Do vymazané a vysypané formy dáváme lžící hromádky světlé a makové hmoty, formu naplníme jen 1 cm pod okraj spodního dílu. S formou lehce zatřeseme, aby se náplň rovnoměrně rozlila a zaklopíme druhou polovinou vymazané a vysypané formy. Pečeme asi 40 minut při 200°C. Po upečení formu obalíme vlhkou utěrkou a necháme téměř vychladnout. Pak teprve opatrně beránka vyklopíme.