Staňte se našimi fanoušky na:

Velikonoční beránek melírovaný

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

2 vejce a 4 žloutky vyšleháme s 2/3 cukru. Z bílků,špetky soli a několika kapek citrónové šťávy ušleháme tuhý sníh. Postupně do něj zapracujeme zbylý cukr a šleháme, dokud sníh není lesklý a netvoří špičky. Mouku prosejeme s prdopeč a 1/3 mouky promícháme s mákem. Do každé mouky nalijeme polovinu vaječné směsi, přidáme polovinu sněhu a zlehka promícháme. Do vymazané a vysypané formy dáváme lžící hromádky světlé a makové hmoty, formu naplníme jen 1 cm pod okraj spodního dílu. S formou lehce zatřeseme, aby se náplň rovnoměrně rozlila a zaklopíme druhou polovinou vymazané a vysypané formy. Pečeme asi 40 minut při 200°C. Po upečení formu obalíme vlhkou utěrkou a necháme téměř vychladnout. Pak teprve opatrně beránka vyklopíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Maty |30. března 2014
Letos zkusíme tohoto beránka, zase něco trochu jiného. Odpovědět
wieruska |15. července 2013
chutné Odpovědět
daramacho |14. července 2013
dobré Odpovědět
-1 |14. července 2013
hezká fotka Odpovědět
i |12. července 2013
luxusní Odpovědět
pavlinf |12. července 2013
mnamka Odpovědět
wieruska |12. července 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!