Připravíme si 2 dortové formy průměr 20 cm. Ráfky forem vyložíme pruhem pečícího papíru a udělejte z něj i dna. Nalámanou čokoládu dáme do pánve s nepřilnavým povrchem, přidáme máslo a kávu rozpuštěnou ve 240 ml vody. Zahříváme, dokud se všechno nepropojí. Smícháme mouku, prášek, cukr a kakao (to prosejeme přes sítko). Přidáme vejce a kefír, postupně vmícháme i čokoládovou směs. Nalijeme do forem a pozvolna pečeme asi 85 minut na 140°C. Upečený korpus necháme vychladnout ve formě (může se trochu propadnout). Než se dort upeče připravíme si ganache: 200g hořké čokolády, 280 ml smetany 33%, 25g másla Čokoládu nalámeme a zalijeme horkou, ale ne vroucí smetanou, přidáme plátek másla a necháme chvíli odstát. Vymícháme hladký krém, necháme zchladnout, aby trochu ztuhl. Oba korpusy prokrojíme a vrstvy namažeme ganache, tu necháme na bocích trochu stéct. Nakonec dort ozdobíme fondánovými vajíčky.