Staňte se našimi fanoušky na:

Velikonoční jidáše (vegan)

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Veganské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ořechy zalijeme svařenou horkou vodou tolik, aby byly ponořené, ručním mixérem rozmixujme, přidáme slad, olej, špetku soli a znovu rozmixujeme. Pak všechno zapracujeme do mouky se lžící vyzrálého kvásku. Podle potřeby přidáváme teplou vodu - hmota je velmi hustá. necháme kvasit u topení 4 hodiny. Po vykvašení vmícháme skořici, vanilkový prášek a dáme na 20 minut do lednice. Tady slad ztuhne a tím se pak s těstem dobře pracuje. Vyválíme z těsta "hady" a podle své fantazie spleteme nebo zakroutíme do různých tvarů. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C 10 minut, pak snížíme teplotu na 150°C a dopékáme dalších 25 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

tynkachz |12. září 2013
vypadají skvěle. +1 Veganských receptů tu moc není. Ale nejsem zrovna zastáncem veganismu. Vegetariánství chápu, ale výhradní veganismus jde už do extremu Odpovědět
allys89 |10. září 2013
super recept ;) Odpovědět
piskotka |9. září 2013
dobré Odpovědět
pes |9. září 2013
dal bych si Odpovědět
pes |8. září 2013
sladké mám rád Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!