Staňte se našimi fanoušky na:

Velikonoční kachničky Cvikovské babičky

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku mouky a cukru, necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme olej, vejce a cukr, přilijeme vykynutý kvásek a zaděláme hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a těsto dáme asi na 30 minut na teplé místo vykynout. Pak ho na pomoučeném válu vyválíme na tenký plát. Vykrájíme různě velké kolečka a uděláme z nich kačenky, přendáme je na vymazaný a vysypaný plech, necháme znovu vykynout, pomašlujeme vejcem a pečeme asi 15 minut na 180°C. Po vychladnutí každé kačence vmáčkneme hřebíček jako očičko. Kačenky (nebo kuřátka) můžeme místo vykrajování i "uplést".

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

můra|18. března 2015
nádhera 1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!