Staňte se našimi fanoušky na:

Velikonoční nádivka podle babičky písecké

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Tato velikonoční nádivka je oblíbená nádivka všech, kdo k nám na Velikonoce přijdou na koledu a na vyšupání čerstvými pomlázkami, abych byla zdravá. Recept přechází už léta z rodiče na potomka. Všechny bylinky a kůra tvoří neuvěřitelně voňavou směs a dodávají nádivce ( někde říkají hlavička) nezaměnitelnou chuť.

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Všechny bylinky umýt a nasekat. Rohlíky na plátky zalít zredukovanou vodou z obou mas, aby pěkně nasákly, pokud nejsou dobře namočené, můžeme přidat trochu mléka, vmícháme všechny bylinky a kůru.
  2. Obě masa nasekáme nebo semeleme na velkých dírkách, přidáme vejce a maso, opepříme, dobře promícháme. Necháme chvíli uležet.
  3. Přendáme do pekáče na kachnu, tedy střední velikost a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C, po chvíli snížíme teplotu na 180°C. Pečeme do zlatava.

Něco navíc:

Obyčejně na Bílou sobotu, po Velkém Pátku, jíme nádivku s vařenými brambory a zeleninovým salátem. Popenec je podobný rozrazilu, ale má tmavší zelené lesklé listy, kvete fialově, zapouští kořínky, vytváří šlahouny a silně kořeněně voní. Lidé ho mají za plevel, ale je to léčivka i koření dohromady. Poznáte ho podle vůně rozemnutého lístku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!