Recept Dušený králík se žampiony a zeleninou
45
1
1
Tato velikonoční nádivka je oblíbená nádivka všech, kdo k nám na Velikonoce přijdou na koledu a na vyšupání čerstvými pomlázkami, abych byla zdravá. Recept přechází už léta z rodiče na potomka. Všechny bylinky a kůra tvoří neuvěřitelně voňavou směs a dodávají nádivce ( někde říkají hlavička) nezaměnitelnou chuť.
Obyčejně na Bílou sobotu, po Velkém Pátku, jíme nádivku s vařenými brambory a zeleninovým salátem. Popenec je podobný rozrazilu, ale má tmavší zelené lesklé listy, kvete fialově, zapouští kořínky, vytváří šlahouny a silně kořeněně voní. Lidé ho mají za plevel, ale je to léčivka i koření dohromady. Poznáte ho podle vůně rozemnutého lístku.