Staňte se našimi fanoušky na:

Velikonoční nádivka s vajíčky

Autor receptu: Maruška (380 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
49× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Vepřové a uzené maso uvařte doměkka. Vyndejte, nechte zchladnout a nakrájejte na menší kousky. Vývar uschovejte.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C. Rohlíky nakrájejte na kostičky, dejte do velké mísy a pokropte vývarem z masa, aby se pečivo navlhčilo. Žloutky utřete se změklým máslem a špetkou soli. Pak je spolu s masem přidejte k rohlíkům, ochuťte pepřem a muškátovým květem. Přidejte nasekané kopřivy nebo petrželku a jarní cibulku. Vše promíchejte a podle potřeby přilévejte vývar – směs nesmí být příliš řídká. Nakonec ušlehejte tuhý sníh z bílků a opatrně jej přidejte do syrové nádivky.
  3. Kulatou dortovou formu s otvorem uprostřed vymažte sádlem, vlijte do ní část směsi, na ni poklaďte vařená vejce a přelijte zbylou směsí – případně do ní vajíčka zatlačte, aby byla schovaná. Pečte dorůžova v předehřáté troubě, zhruba třicet minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Klucik31 |30. května 2013
vyzkouším také Odpovědět
Januse |30. května 2013
dobré Odpovědět
lucikpucik |21. května 2013
zajímavé Odpovědět
freya |8. května 2013
vyzkouším Odpovědět
cesalky |6. května 2013
vypadá to moc hezky :-) Odpovědět
vondrys |5. května 2013
mnam :) Odpovědět
luciedostal |5. května 2013
zkusím Odpovědět
karpiskova |3. května 2013
dobře Odpovědět
jana.remkova.7 |22. března 2013
Moc se mi to líbí!!. Ta forma se jen vymaže? Nemusí se vysypávat?? Odpovědět
roxana-zdena |10. března 2013
Líbí, netradiční, tedy nevím, kterou nádivku letos zkusím, moc hezky vypadá a ingredience se stejně mění jen malinko, nějak to musím zvládnout:-))) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!