CVIKOVSKÁ 500 g vařeného uzeného masa, 6 vajec, 5 rohlíků, 100 g másla, 5 hrstí nasekaných bylinek (mladé kopřivy, zelená petrželka, pažitka), mletý pepř, sůl, tuk na pekáček Rohlíky nakrájíme na malé kousky a osmahneme na másle. Promícháme s rozšlehanými vejci, na kostičky nakrájeným uzeným masem a nasekanými bylinkami, osolíme a opepříme. Těsto vlijeme do vymazaného pekáčku a pečeme asi 40 minut na 150°C. Podáváme s hlávkovým salátem. JÁTROVÁ 150 g vepřových jater, 100 g uzeného boku, 100 g strouhanky, 2 vejce, 2 jarní cibulky, 50 g másla, hrst nasekaných čerstvých bylinek (šalvěj, bazalka, tymián, majoránka, máta), 2 stroužky česneku, mletý pepř, sůl Na másle zpěníme nakrájenou cibulku a česnek, přidáme nakrájená játra a uzený bok, krátce osmahneme. Odstavíme z ohně, osolíme, opepříme, přidáme strouhanku, vejce a nasekané bylinky, důkladně promícháme. Před naplněním necháme vychladnout. CIBULOVÁ 4 cibule, 100 g strouhanky, 50 g másla, 1 vejce, 6 lístků šalvěje, kuřecí vývar na zředění, sůl Cibuli nakrájíme a zpěníme na másle. Odstavíme ji z ohně a po zchladnutí promícháme se strouhankou, nakrájenou šalvějí a rozšlehaným vejcem. Podle potřeby nádivku osolíme, rozředíme vývarem a před plněním necháme úplně vychladnout. KAŠTANOVÁ 250 g jedlých kaštanů, 150 g mletého vepřového masa, 2 cibule, 100 g strouhanky, 50 g másla, 1 lžička muškátového oříšku, 1 lžička mletého nového koření, sůl Kaštany uvaříme doměkka, oloupeme a nasekáme nadrobno. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a smažíme asi 8 minut. Maso odstavíme z ohně, přidáme nasekané kaštany, přisypeme strouhanku, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem a novým kořením, promícháme a necháme vychladnout. JABLKOVÁ 3 jablka, 2 cibule, 100 g strouhanky, 1 vejce, 50 g másla, svazek zelené petrželky, vývar na zředění, mletý pepř, sůl Cibuli nasekáme nadrobno, zpěníme na máslem osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Oloupaná jablka bez jádřinců na krájíme na malé kousky. Přidáme je se strouhankou a nadrobno nakrájenou petrželkou k cibuli, vmícháme ušlehané vejce a podle potřeby nádivku zředíme vývarem.