Staňte se našimi fanoušky na:

Velikonoční perníčky zdobené

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • z vejce velikosti M na polevu, 1 bílek
  • 180 g cukr moučka
  • 1/2 lžičky jedlá soda
  • 300 g mouka hladká
  • cukr moučka na polevu, 140 g
  • na polevu, 1 lžička solamyl
  • 2 celá vejce
  • 1 lžička perníkové koření
  • 3 lžíce mléko
  • 70 g med
  • Nutella, 1 lžíce
  • na polevu, pár kapek citronová šťáva
  • cukrářské zdobení
  • 1 lžíce rum

Pracovní postup:

Mouku prosejeme s cukrem, kořením a sodou. Přidáme vejce, med a nutellu, zaděláme tuhé těsto (případně můžeme přidat med). Těsto necháme aspoň 2 hodiny odležet (nejlépe do druhého dne). Na pomoučeném válu vyválíme plát silný 3mm a vykrajujeme z něj vajíčka. Pokládáme je vedle sebe na plech s pečícím papírem a pečeme na 180°C asi 6 minut dorůžova. Horké perníčky potřeme směsí mléka a tuzemáku. Cukr na polevu 2x prosejeme a metličkou (nebo v mixéru) prošleháme s bílkem, škrobem a citronovou šťávou. Zchladlé perníčky potřeme (nejlépe štětcem) polevou a ozdobíme cukrovou rýží nebo barevným máčkem a cukrovými vločkami (hvězdičkami).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!