Staňte se našimi fanoušky na:

Velikonoční perníková vajíčka

Autor receptu: Jirulle (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Smícháme suroviny (med musí být tekutý). Vyválíme těsto a vykrajujeme vajíčka.Dáme péct do trouby na 175°C (max. 200°). Když jsou perníčky vypouklé a zlatavé vyndáme je z trouby a potřeme rozkvedlaným vajíčkem. Ihned sundáme z plechu na rovný povrch a necháme vychladnout.
  2. Z bílku a citronové šťávy ušleháme tuhý sníh, do kterého jsme postupně zašlehali moučkový cukr smíchaný se Solamylem. Sníh můžeme obarvit potravinářskými barvami. Vložíme ho do igelitového sáčku, ustřihneme roh a zdobíme dle fantazie.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

pajunc |2. dubna 2013
nádhera, obdivuji lidi, kteří jsou tak šikovní :-) Odpovědět
Jirinaja |24. března 2013
to je nádhera Odpovědět
lucie.ruliskova |24. března 2013
krásné Odpovědět
salamek|24. března 2015
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!