Staňte se našimi fanoušky na:

Velikonoční tvarohový mazanec

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V troše vlažného mléka rozpusťte droždí se lžící cukru, nechte vzejít kvásek. Do mísy prosejte mouku, přidejte špetku soli, zbytek cukru, tvaroh, 2 vejce a citronovou kůru. Přidejte kvásek a za postupného přidávání mléka zadělejte těsto (musí být pružné, držet pohromadě a mírně lepkavé - podle potřeby přidejte trochu mouky) a nechte ho asi hodinu kynout (objem se zvětší asi o 3/4). Na pomoučeném válu těsto rukama propracujte a udělejte z něj vyšší bochánek, přendejte ho na plech s pečícím papírem a ze všech stran ( i na spodních okrajích) potřete rozšlehaným vejcem. Nechte ještě asi 1/4 hodinky kynout, znovu potřete vejcem, posypte mandlemi a pečte asi 45 minut dozlatova na 170°C. Pokud by začal rychle tmavnout, překryjte ho alobalem. Hotový vychladlý mazanec pocukrujte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!