Vejce necháme ohřát na pokojovou teplotu, máslo rozpustíme, mléko ohřejeme, aby bylo vlažné a část odlijeme do misky. Přidáme lžíci cukru a rozdrobené droždí, necháme 15 minut vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme vejce (skořápky nevyhazujeme!), rozpuštěné máslo, zbývající cukr, špetku soli, limetkovou kůru, vanilkový extrakt a vzešlý kvásek. Vařečkou zaděláme těsto. Podle potřeby do něj vmícháme další mléko a přidáme oboje rozinky. Hotové těsto by mělo být měkké, pružné a na dotek nelepí. Necháme asi 50 minut kynout na teplém místě přikryté utěrkou. Nakynuté těsto řádně propracujeme na pomoučněném válu a rozdělíme na tři části. Z každé z nich rozválíme dlouhý, stejně silný pramen a spleteme z nich cop. Ten smotáme do kruhu a konce jednotlivých pramenů k sobě prsty spojíme, aby i přechod vypadal jako pravidelně zapletený cop. Hotový věnec přendáme na plech s pečícím papírem. Skořápky od vajec omyjeme, usušíme a potřeme kouskem másla. V pravidelných rozestupech všechny čtyři skořápky zamáčkneme do věnce, vytvoří se tak důlky pro kraslice. V misce rozšleháme vajíčko a celý cop potřeme. Hotový věnec nakonec posypeme mandlovými lupínky. Necháme ještě asi 10 minut kynout,ujistím se, jestli jsou skořápky do těsta zatlačené (kynutí je může trochu vypudit nahoru), pečeme asi 35-40 minut na 180°c, dozlatova. Upečený věnec necháme vychladnout na mřížce a opatrně z něj vyndáme skořápky (můžou se i přes pomazání do těsta trochu zapéct, musíme dát pozor, aby nám ve věnci nezůstaly zbytky skořápek). Věnec pocukrujeme moučkovým cukrem a do důlků umístíme kraslice nebo jen obyčejné vyfouknuté skořápky. Místo 25g čerstvého droždí můžeme použít 5g sušeného bio droždí Rapunzel, ale déle kyne.