Trochu vlažného mléka smíchejte s droždím a lžící cukru, nechte vzejít kvásek. Mezitím utřete měkké máslo se žloutky a cukrem do vysoké jemné pěny. Metly ve šlehači vyměňte za hnětací háky a dejte do něj kvásek, sůl, extrakt (pokud nemáte, stačí sáček vanilkového cukru). Postupně přidávejte mouku a vlažné mléko, až vznikne hladké a pružné těsto, do něj ještě zapracujte rozinky. Zakryjte čistou utěrkou a nechte v teple kynout asi hodinu (až zdvojnásobí objem). Rozdělte ho na 5-6 částí a každou z nich na další 3 díly. Kousky těsta rozválejte na dlouhé prameny a spleťte je do copánků, konce spojte do věnečku. Pak je přendejte na plech s pečícím papírem (na jeden se vejdou 3 věnečky) a roztáhněte je, aby zůstal prostor na vejce. Nechte chvíli kynout, potřete rozšlehanými bílky a posypte mandlemi. Pečte na 180°C, asi 20 minut dozlatova. Vychladlé věnečky svažte úzkými stužkami a ozdobte kraslicemi nebo vejci natvrdo.