Staňte se našimi fanoušky na:

Velikonoční věnec tety Jitky

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku prosít do mísy a uprostřed vyhloubit důlek. Rozdrobit do něj droždí, přidat trochu cukru, vlažného mléka a připravit kvásek. Nechat na teplém místě 15 minut kynout. Pak přidat zbylý cukr, 50g rozpuštěného másla, vejce a sůl, vypracovat těsto a znovu dát kynout. Zatímco těsto kyne, nasucho opražit mandle. Do těsta vmíchat 100g mandlí a rozinky, propracovat, vyválet do tří pramenů a splést do copu. Potom cop na plechu stočit do věnce a nechat ještě kynout. Péct 30 minut. Svařit smetanu, med, 50g másla a 100g mandlí. Polevou potřít věnec 10 minut před koncem pečení.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |17. dubna 2014
ukládám k vyzkoušení Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!