V troše vlažného mléka rozpusťte droždí a lžíci cukru a nechte vzejít kvásek. Mouku prosejte do mísy, přidejte sůl, rozpuštěné máslo, 2 žloutky a med. Přilijte kvásek a za postupného přidávání vlažného mléka začněte zadělávat těsto, nakonec zapracujte rozinky. Hotové těsto má být hladké a pružné, nesmí se lepit. Přikryjte ho utěrkou a nechte asi hodinu na teplém místě kynout, až zdvojnásobí objem. Těsto rozdělte na kousky (vyjde jich asi 10-15 o váze cca 60-70g), z těch upleťte uzly a jejich konce slepte k sobě. Rozložte je na plech a nechte ještě asi 10-15 minut kynout, pak je potřete rozšlehaným bílkem, posypte mandlemi nebo mákem a pečte asi 20 minut dozlatova. Nakonec je můžete pocukrovat nebo potřít medem.