Staňte se našimi fanoušky na:

Veľkonočna (vianočna) buchta z domácej pekárne

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do automatického dávkovače dáme mandlové lupínky a rozinky, do hlavní nádoby pekárny nalijeme mléko, tuk a rozšlehané vejce, zasypeme prosátou moukou. Navrch dáme droždí, cukr a sůl. Pekárnu nastavíme na program "Příprava těsta" a čas na 90 minut. Vykynuté těsto vyndáme na podložku, z nádoby odstraníme míchací mříž, těsto rozdělíme na 3 stejné kusy, vyválíme do pramenů a spleteme do copu. Konce pořádně přimáčkneme a buchtu dáme zpátky do nádoby pekárny. Vršek copu potřeme rozšlehanou půlkou vejce a posypeme lupínky. V menu vybereme pro gram "Pečení" a čas 70 minut. Upečenou buchtu oparně vyndáme a necháme, nejlépe na mřížce, vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |23. ledna 2015
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!