Chléb zbavíme kůrek, část střídky odkrojíme, aby chléb měl tvar hranolu, který podélně rozřízneme na čtyři pláty. Každý potřeme jinou pomazánkou, spojíme do původního tvaru, zatížíme prkénkem a necháme v chladničce ztuhnout cca 2-3 hodiny (ne však přes noc). Před podáním celý povrch potřeme majolkou rozmíchanou s krémovým sýrem a ozdobíme úhledně pokrájenou zeleninou. Základ pro 3 náplně : cca 160 g másla, sůl Změklé máslo utřeme do pěny se solí, rozdělíme do tří misek, do nichž střídavě přidáme 1. miska : 150 g nastrouhaného salámu a mletou papriku 2. miska : 3 jemně nstrouhaná vejce s hořčicí 3. miska : 100 g taveného sýra, 50 g strouhaného tvrdého sýra a 2 lžíce rozsekaných bylinek nebo 150 g rozmělněné drůbeží paštiky a pepř nebo vidličkou rozmělněné sardinky z jedné krabičky, 1 jemně nastrouhané vejce, mletý pepř a lžičku citronové šťávy.