Staňte se našimi fanoušky na:

Velmi dobrá omeleta

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vejce jedno po druhém rozklepneme do šálku, pak vlijeme do společné mísy, přidáme cukr, špetku soli a mouku a utřeme do pěny. Mléko za stálého míchání přidáváme tak dlouho, až vznikne poměrné husté, nicméně tekuté těsto. Na větší pánvi rozehřejeme tuk a vlijeme těsto. Pomalu smažíme. Jakmile je omeleta hotová, sesmekneme ji na talíř, potřeme zavařeninou, přeložíme napůl, pocukrujeme a podáváme. Místo tradiční zavařeniny můžeme hrubě nastrouhat dvě jablka, přidat k nim sáček skořicového cukru, maličko podlít a podusit.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

wieruska |27. srpna 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!