Staňte se našimi fanoušky na:

Velouté alla kozena

Autor receptu: kozel (13 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V hrnci rozpusťte máslo, přidejte mouku a udělejte jíšku. Zalijte vývarem a vařte za stálého míchání(nejlépe metličkou) na mírném ohni 15-20 minut, aby nebyla cítit syrová mouka.Žloutek rozšlehejte ve smetaně a vmíchejte do omáčky. Omáčku sceďte přes jemné síto.Podle toho jaký použijete vývar může být hovězí velouté, drůbeží velouté, rybí velouté atd. Toto jsou základní omáčky, které se používají k výrobě dalších omáček, jako je Francouzská, Houbová atd.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Šuldeska |17. června 2013
Krásné. Odpovědět
Hrabča |21. května 2013
super Odpovědět
FOTOrecepty |16. května 2013
Recept určitě zkusím. Odpovědět
xxPPxx |6. května 2013
super Odpovědět
Klaruska89 |14. března 2013
zkusím :) Odpovědět
CJay |12. března 2013
Už jsem vyzkoušel a dobrý ;-) Odpovědět
Tea |4. března 2013
Také vyzkouším:-) Odpovědět
klara4 |4. března 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!