Staňte se našimi fanoušky na:

Velouté z kuřete

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kuřecí maso nakrájíme na malé (asi 1/2cm) kostičky. Cibuli osmahneme na rozpuštěném másle, přidáme kousky kuřete a vše zalijeme 1,5 sklenicí bujonu. Vaříme za stálého míchání asi 7 minut. Připravíme si krutony z toastového chleba - chléb nakrájíme na kostky a opečeme dozlatova na rozehřátém olivovém oleji s česnekem. Hotové krutony položíme na papírové (sací) ubrousky a ochutíme solí a pepřem. Polévku rozmixujeme, přidáme zbytek bujonu a nakonec smetanu. Do hotové dáme krutony.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |5. řijna 2014
1+++ Odpovědět
sonizna |24. září 2014
Podle druhu použitého vývaru máme velouté omáčku drůbeží, hovězí, rybí či zeleninovou. A do této základní omáčky potom můžeme na začátku vaření přidat další suroviny a připravit omáčku třeba houbovou, cibulovou či jakoukoliv jinou. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!