Staňte se našimi fanoušky na:

Věnec z Rakouska

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Červené víno svaříme s hřebíčkem, skořicí a badyánem, necháme zchladnout. V míse utřeme změklý máslo s oběma cukry do pěny a postupně zašleháme vejce. Mouku prosejeme s prdopeč, solí, skořicí, kakaem a po částech zapracujeme do vajec s máslem. Scezené svařené víno smícháme s džusem a pozvolna vmícháme do těsta. Nakonec přidáme nastrouhanou čokoládu. Velkou formu na věnec vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, těsto do ní rovnoměrně rozetřeme. Pečeme asi hodinu na 180°C, upečený věnec necháme vychladnout ve formě, tu pak rozevřeme a věnec opatrně vyndáme. Na mřížce věnec nejdřív přelijeme 2/3 bílé čokoládové polevy a po částečném zatuhnutí přelijeme povrch věnce proužky zbylé polevy smíchané s růžovým barvivem. Po úplném ztuhnutí polevy věnec ještě pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!