Červené víno svaříme s hřebíčkem, skořicí a badyánem, necháme zchladnout. V míse utřeme změklý máslo s oběma cukry do pěny a postupně zašleháme vejce. Mouku prosejeme s prdopeč, solí, skořicí, kakaem a po částech zapracujeme do vajec s máslem. Scezené svařené víno smícháme s džusem a pozvolna vmícháme do těsta. Nakonec přidáme nastrouhanou čokoládu. Velkou formu na věnec vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, těsto do ní rovnoměrně rozetřeme. Pečeme asi hodinu na 180°C, upečený věnec necháme vychladnout ve formě, tu pak rozevřeme a věnec opatrně vyndáme. Na mřížce věnec nejdřív přelijeme 2/3 bílé čokoládové polevy a po částečném zatuhnutí přelijeme povrch věnce proužky zbylé polevy smíchané s růžovým barvivem. Po úplném ztuhnutí polevy věnec ještě pocukrujeme.