Staňte se našimi fanoušky na:

Věnečky paní Alice

Autor receptu: Penelope (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
57× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vodu, tuk a sůl povaříme až k bodu varu. Poté postupně přidáme mouku, trochu prášku do pečiva a stále promícháváme tak, aby se nám směs nepřipálila. Směs odstavíme, necháme ji vychladnout a až poté do směsi přidáme 8 vajec. Vymažeme si plech, cukrářský sáček naplníme těstem a tvoříme kulaté věnečky. Pečeme v přehřáté troubě 10 minut na 220 stupňů, pak troubu ztlumíme na 200 stupňů a dopečeme dozlatova. Až věnečky vychladnou, tak je překrojíme na půl a naplníme krémem. Krém vytvoříme tak, že nejprve uvaříme mléko s pudinky. Máslo, cukr a žloutek ušleháme a poté smícháme s vychladlou pudinkovou směsí. Nakonec můžeme do krému přidat trochu rumu. Před podáváním můžeme ušlehat šlehačku, kterou přidáme na krém.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

lidusak |15. května 2013
děláme Odpovědět
Anna1960 |13. května 2013
dobrota Odpovědět
Semyaza |13. května 2013
vyzkouším Odpovědět
|9. května 2013
Chutnala jsem podobné,byly vynikající,jenom byly z hladké mouky? Je v tom rozdíl? Odpovědět
dajul |9. května 2013
dobrota Odpovědět
J |28. dubna 2013
výborný Odpovědět
any20 |18. března 2013
krásné Odpovědět
jana.h |18. března 2013
vypadají moc dobře Odpovědět
Evicta|23. září 2013
mňamka! Odpovědět
Koci|27. května 2013
určitě vyzkouším :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!