Staňte se našimi fanoušky na:

Venkovské kuře

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Troubu předehřejeme na 160°C (horkovzdušnou na 140°C), čtvrtky kuřete osolíme, dáme do pekáče a poklademe plátky másla. Podlijeme trochou vína a pečeme 50 minut (aby bylo maso křehké). Průběžně kontrolujeme a podléváme vínem, případně vodou. Mezitím si uvaříme brambory vcelku, ale nenecháme je úplně změknout, protože je přidáme na posledních 15 minut dopéct ke kuřeti. Částečně se do nich nasákne šťáva z masa a získají zlatavou barvu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rentiér1946 |1. srpna 2013
ano, brambory oloupané Odpovědět
tepito |1. srpna 2013
brambory oloupané? Odpovědět
jobovab |1. srpna 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!