Maso osolíme a okmínujeme ze všech stran (u bůčku nakrájíme na tučné straně mřížku). Na pekáč si dáme 2 plochá vepřová žebírka a na ně umístíme připravené maso. Pečeme přibližně dvě hodiny, první hodinu a půl na 150 stupňů, dopečeme na 180 stupňů. Během pečení podléváme vodou. Nakrájenou cibuli osmahneme, přidáme kysané zelí, okmínujeme, podlijeme vodou a vaříme pod pokličkou přibližně hodinu do požadovaného stavu (někdo rád tvrdší a někdo měkčí, proto průběžně ochutnáváme). Pak vmícháme tři vrchovaté lžíce medu, připadně podle chuti ještě osolíme a už jen chvíli povaříme. Z mléka, vejce, hrubé mouky, lžičky soli, lžičky cukru, čtvrtky droždí a tří hrstí rohlíků vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout. Poté si na pomoučněném válu vytvoříme několik šišek, necháme čtvrt hodiny odstát a pak je vaříme v osolené vodě asi 8 min. po jené straně a 8 min. po otočení.