Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová játra na česneku

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na tuku osmažíme nakrájenou cibulku dozlatova, přidáme nakrájená játra, utřený česnek a pepř a na prudkém ohni opékáme za stálého míchání.Opečená játra zalijeme trochou vlažné vody a dusíme pod pokličkou.Při dušení játra občas zamícháme a podle potřeby doléváme vařící vodou.Když jsou játra zpola dušená, vysmahneme šťávu do tuku, zaprášíme moukou, opražíme dočervena a zalijeme vlažnou vodou.Po promíchání dusíme játra v řídké omáčce, až natolik zhoustne, že se tuk začne oddělovat.Podle chuti pak osolíme a dál už nedusíme.Játra musí být měkká, omáčka hnědá, hladká, lesklá tukem. Podáváme s dušenou rýží nebo bramborami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Bagorz |28. dubna 2015
1*** Odpovědět
Annett |14. listopadu 2014
mňam Odpovědět
honzíček |27. května 2013
oo)) Odpovědět
Konato |10. května 2013
Výborné - také dělám. OK. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!