Opláchnutou krkovičku osušíme a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na nudličky, rozškvaříme ji na pánvi a přidáme krkovičku. Cibulky oloupeme a přidáme k masu. Vše dostatečně opečeme a zastříkneme trochou vody. Přidáme oloupaný a prolisovaný česnek (podle chuti) , osolíme, opepříme a necháe vše pod pokličkou podusit. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka, která přidáme k masu. Pórek nakrájíme na větší kousky a pak ho dobře vypereme ve studené vodě, necháme ho okapat a přidáme k masové směsi. Zeleninu i maso necháme asi 5 minut podusit, dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Při podávání s bramborem, zdobíme snítkou petrželky. Můžeme s k tomu udělat "Dalmatský salát" : Oloupanou salátovou okurku nakrájíme na kolečka, promícháme se 2 stroužky nasekaného česneku, pálivou papričkou a smícháme s olivovým olejem a vinným octem.