Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová kýta na hříbkách

Autor receptu: Jana.Pulcerová1 (18 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
18× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřovou kýtu nebo kulaté plecko / ořech / omyjeme a osušíme. Pokrájíme je na plátky, dobře naklepeme, osolíme a okořeníme vegetou, drceným česnekem a mletým černým pepřem. Vložíme je do tlakového hrnce. Na rozpáleném oleji masíčko osmahneme z obou stran do světle hněda, aby se nám zatáhlo. Když je hotovo, vybereme je z hrnce ven. Na výpeku si orestujeme cibuli pěkně do zlatova. Přidáme sójovou omáčku a na silnější plátky nakrájené pravé hříbky. Základ chvilku na cibulce restujeme. Dáme nazpět masíčko. Podlijeme vodou, uzavřeme tlakový hrnec a necháme asi 25 minut podusit. Když máme masíčko definitivně měkké, vyjmeme je ven. Do výpeku nyní uděláme záklepku z mléka a hladké mouky. Vrátíme zpět plátky masa a štávičku provaříme. Přidáme zakysanou smetanu a dochutíme citronovou šťávou, případně okořeníme. Můžeme servírovat. Jako příloha je vhodná rýže nebo knedlík. Poznámka : Kýta se mi pozdává poněkud suchá, proto velice často používám ořech z plecka. Přeji Vám dobrou chuť

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Januse |16. července 2013
nezbyla porcička? Odpovědět
Lenny |13. července 2013
hned bych si dala porci Odpovědět
-1 |12. července 2013
luxusní Odpovědět
wieruska |12. července 2013
dobré Odpovědět
Márč |11. července 2013
Opravdu vypadá skvěle, ukládám...:-) Odpovědět
jana.remkova.7 |11. července 2013
skvělý, jednoduchý recept a oceňuji vlastní fotku:-) Odpovědět
zdenka.r |11. července 2013
hned bych si dala Odpovědět
H-D |11. července 2013
luxusní Odpovědět
Zdendula|7. srpna 2013
dobrota Odpovědět
Zdendula|11. července 2013
vypadá to moc hezky Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!