Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová kýta tety Běty

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

BALATÓNSKÁ PEČENĚ 400g vepřové kýty, 30g slaniny, 50g sladkokyselých okurek, sladká a pálivá mletá paprika, 50g sádla, 30g hladké mouky, 1 větší cibule, 1 mrkev, oregano, mletý pepř, sůl Vepřovou kýtu prošpikujeme špalíčky slaniny, mrkve a okurky, osolíme a obalíme ve směsi papriky, oregana a pepře. Drobně nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova, přidáme maso a podlijeme. Pečeme ve vyhřáté troubě a maso často přeléváme šťávou. Měkké maso vyndáme, šťávu vysmahneme, zředíme vodou a znovu povaříme. Plátky masa upravíme na talíře a polijeme šťávou. Jako příloha se hodí brambory a zeleninový salát. KOŘENĚNÁ KÝTA V ALOBALU špalíček libové vepřové kýty, 30g sádla, sůl Kořeněná směs: 1/2 lžičky mletého kmínu, 2 zrnka nového koření mletá, mletý pepř, stroužek česneku, majoránka, malá cibule, citronová kůra Utřeme česnek se solí, přidáme jemně nasekanou cibuli, mleté koření, majoránku a jemně nastrouhanou citronovou kůru, promícháme. Vepřovou kýtu trochu naklepeme, osolíme, potřeme připravenou kořeněnou směsí, dáme do porcelánové misky a necháme pod pokličkou přes noc v ledničce proležet. Před přípravou položíme kýtu na alobal silně potřený sádlem, pořádně zabalíme a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi hodinu. Před dokončením pečení alobal nahoře podélně rozřízneme, aby maso mělo křupavou kůrčičku. Jako příloha se hodí brambory, rýže a můžeme přidat sterilované okurky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |9. listopadu 2015
1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!