Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová kýta v čočce

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Čočku přebereme, omyjeme a namočíme do studené vody. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky a maso na menší kousky. Cibuli usmažíme na oleji do růžova, přidáme maso a krátce opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a podlijeme vodou. Za občasného zamíchání a podlévání vodou udusíme skoro do měkka. Maso vydusíme na tuk, v hrnci jej shrneme na bok a do tuku dáme mouku. Necháme jí chvíli pěnit, poté promícháme s masem a zalijeme trochou vody. Šťávu provaříme a svaříme do husta. V polovině přípravy masa dáme vařit čočku. Uvařenou čočku scedíme, vmícháme do husté šťávy s masem a krátce povaříme. Podáváme s kyselou okurkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!