Maso kuchyňsky upravíme a nakrájíme na cca 2 cm plátky, jemně naklepeme a nařízneme okraje, prosolíme a dáme do menší misky. Smícháme olivový olej s hořčicí, sušeným medvědím česnekem /nebo bazalkou/ a pepřem. Přidáme 2-3 PL sušených rajčátek. Touto marinádou maso přelijeme a promícháme. Misku s masem zavřeme a dáme odležet do lednice na 2-3 hodiny. Maso vložíme s pekáčkem nebo v jiné pečící nádobě do trouby, posypeme čtvrtkami jablek, podlijeme trochou vody /vývaru/ a při pečení kontrolujeme a podléváme, pečeme doměkka. Asi 15 min před vyndáním z trouby přidáme plátky másla. Mezitím si při pečení masa připravíme zeleninu : V hrnci rozehřejeme olivový olej, vmícháme pokrájenou šalotku a orestujeme. Vmícháme pokrájený česnek, zamícháme a přidáme mrkev, pokrájenou na špalíčky. Dusíme s trochou vývaru doměkka. Po chvíli přidáme pokrájené lusky cukrového hrášku a ještě chvíli dusíme, osolíme. Zakápneme citronovou šťávou, přisypeme nasekaný libeček nebo petrželku a ještě 5 minut podusíme. Zeleninu si připravujeme během pečení panenky v troubě. Podáváme s opečenou vepřovou panenkou. Můžeme přidat opečený brambor.