Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová panenka na žampionech pro jednoho

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oloupané žampiony nakrájíme na tenké plátky a panenku očistíme od tuku a blanek. Do omytého a osušeného masa vetřeme sůl a pepř, pak panenku na oleji ze všech stran opečeme, z každé asi 8 minut (postačí, aby maso bylo na řezu pěkně růžové. Panenku vyjmeme a zabalíme do alobalu. Do vypečeného tuku nasypeme houby a za stálého míchání je podusíme, osolíme je a dochutíme pepřem. Petrželku nasekáme na jemno a nasypeme k houbám, přilijeme sladkou smetanu a necháme přejít varem až omáčka zhoustne, pak přisypeme jemně nastrouhanou citronovou kůru. Maso směsí přelijeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hrabča |24. června 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!