Panenku zbavte blan, omyjte a osušte. Připravte si hlubokou pánev a osolenou panenku na ní zprudka opečte, aby se zatáhla. Poté ji přeložte na zapékací mísu, zasypejte cibulí, podlijte trochou vína a pečte 180 °C asi 10 minut. Potom panenku otočte, posypte rozmarýnem, opepřete a dopékejte dalších 20-25 minut. Po vyndání z trouby ji nekrájejte, ale nechte 3 minuty odpočívat, aby si v sobě udržela více šťávy. Na omáčku si připravte najemno nakrájenou šalotku a česnek. V pánvi, kde jste připravovali maso, rozpusťte máslo a obě ingredience nechejte zlehka zezlátnout. Poté přilijte víno a nechte z něj cca na 3 minuty odpařit alkohol. Pak přidejte vývar a nechte omáčku zredukovat na polovinu. Stejně postupujte se smetanou. Na závěr přidejte po lžíci každé hořčice a v případě potřeby dochuťte solí a pepřem. Jako přílohu doporučuji na pánvi opékané kostičky brambor s bylinkami.