Oloupanou kedlubničku nakrájíme na hranolky asi 5mm široké a povaříne ji v osolené vodě do měkka cca 10 minut. Pak je slijeme, necháme okapat a osolíme, opepřímw a ochutíme troškou muškátu. Rajčata spaříme a oloupeme, rozpůlíme a dužinu nakrájíme na plátky. V pánvi rozpustíme másloí a očistěné maso na něm po obou stranách do zlatova opečeme, vyjmeme, osolíme opepříme. Troubu si předehřejeme na 200°C (nebo rozpálíme spirálu grilu). Sýr nastrouháme na hrubo, maso pokrájíme na slabší plátky, naskládáme do pekáče, na ně položíme rajčata a posypeme sýrem. Krátce zapečeme, jen co se niva začne rozpouštět. K masu na talíři přidáme dušenou kedlubnu a posypeme opranými lístky bazalky. Přílohu si zvolíme podle chuti.